Evropska liga

Zrinjski i Olimpic mogu dalje, Širak i Spartak su pobjedivi

Edmir Škorić

Željezničar je uspješno odradio prvu utakmicu u Evropi, a sada očekujemo dobra izdanja Zrinjskog i Olimpica.

Ove sezone četiri bh. kluba nastupaju u Evropi. Sarajevo čeka na susrete protiv Lecha u okviru drugog pretkola Lige prvaka, Željezničar, Zrinjski i Olimpic nastupaju u Evropskoj ligi.

Plavi s Grbavice su u utorak s 2:0 slavili na Malti protiv Balzana i objektivno su daleko jači od svog rivala, pa nije ni upitno hoće li izabranici Milomira Odovića proći dalje.

Puno teže ispite imaju Zrinjski i Olimpic. Mostarci gostuju armenskom Širaku večeras, Olimpic na Koševu dočeku Spartak Trnavu.

Ni jedan ni drugi klub se ne može pohvaliti da je imao sreće prilikom žrijeba, ali kako kažu - uvijek može gore. Slovaci nisu nepobjedivi, nisu ni Armenci. Ne treba ih se plašiti, već treba pokušati proći dalje. Treba, zapravo, čvrsto vjerovati da to nije teško. Ruku na srce - Širak i Spartak Trnava nisu nepremostive prepreke za naše predstavnike.

Ono što je možda i dobro, to je činjenica da su uloge favorita pripale Širaku i Spartaku. Možda će manji pritisak olakšati izabranicima Vinka Marinovića, odnosno Mirze Varešanovića. 

Varešanović zna da je Spartak kvalitetna ekipa, u kojoj nastupaju i bh. igrači Haris Harba, koji je nekad i sam nosio dres tima s Otoke, te Emir Halilović.

"Ovo je za nas premijerni nastup na evropskoj sceni, kao ekipi, ali većina naših igrača je imala priliku igrati u ovom takmičenju, tako da nema razloga strah. Što se tiče Spartaka, gledao sam ih u zadnjih šest utakmica u prvenstvu i imamo sve informacije do kojih smo mogli doći. Zaključio sam da se radi o kvalitetnoj i iskusnoj ekipi, koja igra dosta disciplinovano", kazao je Mirza Varešanović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Olimpic i Trnava igraju svoj meč na Koševu od 18 sati, dok je Zrinjski gost Širaku od 15:30 sati, a Marinović o Širaku ima samo riječi hvale.

"Gledali smo Širak. Radi se o jako dobroj ekipi, znamo da su namučili Partizan. To je ozbiljna ekipa, put je dalek, ali ćemo pokušati da se pripremimo što je bolje moguće", istakao je Marinović 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.