"Spartak je kvalitetan, ali nema razloga za strah"

Varešanović pred utakmicu sa Spartakom

"Spartak je kvalitetan, ali nema razloga za strah"

Fudbaleri Olimpica sutra će na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" ugostiti Spartak iz Trnave u okviru prvog pretkola kvalifikacija za plasman u Evropsku ligu. 

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su još prisustvovali trener sarajevskog premijerligaša Mirza Varešanović, te kapiten Veldin Muharemović.

"Ovo je za nas premijerni nastup na evropskoj sceni, kao ekipi, ali većina naših igrača je imala priliku igrati u ovom takmičenju, tako da nema razloga strah. Što se tiče Spartaka, gledao sam ih u zadnjih šest utakmica u prvenstvu i imamo sve informacije do kojih smo mogli doći. Zaključio sam da se radi o kvalitetnoj i iskusnoj ekipi, koja igra dosta disciplinovano", kazao je Mirza Varešanović, te dodao:

"Imamo sjajnu šansu i nadam se da je nećemo propustiti jer smo i u Kupu pokazali da znamo igrati na dvije utakmice. Šanse su podjednake i sigurno je da nećemo bezglavo krenuti naprijed, nego ćemo se pametnom i disciplinovanom igrom pokušati suprostaviti protivniku. Kada su u pitanju igrači koji su došli u klub, dvojica su blizu početne postavi, dok ostali još uvijek nisu dovoljno spremni" riječi su Varešanovića.

Muharemović se nada da će Olimpic dosta izvući iz sutrašnjeg okrašaja sa slovačkim predstavnikom. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Postavili smo pred sebe malo veće kriterijume i želimo da te ciljeve ispunimo i pretvorimo u javu. Dobili smo dosta informacija od trenera i mogu slobodno reći da imamo sve potrebno što želimo sutra iskoristiti. Spartak ima mnogo dobrih igrača u svom sastavu, ali nije nepobjediv. Pozivam sve ljude da podrže Olimpic u premijernoj utakmici i nadam se bilo kakvoj pobjedi, koja bi nam bila dobar zalet pred revanš", smatra Muharemović i potom dodaje:

"Ova utakmica je historijska za Olimpic, ali ne treba toliko optrećenje stavljati prema našim igračima. Imamo u svom kadru igrače koji već imaju iskustva u ovakvim utakmicama, a sigurno da su one velika šansa i za mlade igrače. Ovakve utakmice mogu pomoći mladim igračima da naprave iskorak u svojoj karijeri i nadam se da će to i iskoristiti. Vjerujem da ćemo dosta izvući iz ove utakmice", završio je Muharemović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti