Transfer bh. napadača sve izvjesniji

Počeli pregovori: Sabatini došao po Džeku

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko, od naredne sezone će najvjerovatnije nositi dres Rome.

U poljednje vrijeme u inostranim medijima se mnogo pisalo o odlasku našeg napadača iz Manchester Cityja, a čini se da njegov rastanak sa Građanima nikada nije bio bliže.

Naime, Džeko je prema pisanju inostranih medija već dogovorio uslove sa Romom, a sinoć je u Englesku otputovao i direktor rimskog kluba Walter Sabatini kako bi sa čelnicima Cityja dogovorio uslove transfera.

Italijanski mediji javljaju da je sastanak između Sabatinija i čelnih ljudih Građana u toku, te da će se uskoro saznati da li je postignut dogovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Džeko je u Manchester City stigao 2011. godine iz Wolfsburga, a u posljednjoj sezoni menadžer Građana, Manuel Pellegrini nije previše koristio bh. napadača, pa je njegov odlazak i najrealnija opcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.