Foto: EPA

Dogovoren transfer

Službeno: Patrick Roberts novi igrač Manchester Cityja

Midhat Šljivak

Patrick Roberts novi je igrač Manchester Cityja.

Mladi 18-godišnji fudbaler dogovorio je sve uslove oko prelaska u redove Građana, a nakon što je prošao ljekarske preglede, potpisao je višegodišnji ugovor sa Cityjem.

Roberts u redove tima s Etihada dolazi iz ekipe Fulhama, gdje je proveo proteklu godinu dana i gdje je nastupio u 22 prvenstvene utakmice.

Tim s Craven Cottagea je za usluge ovog ofanzivca izdvojio oko 10 miliona funti, te će Roberts pojačati konkurenciju u napadu tima iz Manchestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, postoji mogućnost da ovaj mladi fudbaler naredne sezonu provede na pozajmici,  no na kraju će o svemu odlučiti menadžer Manuel Pellegrini.

Roberts se smatra jednim od najboljih mladih igrača u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.