City doveo Delpha
Foto: EPA

Na ljekarskim pregledima

City doveo Delpha

Midhat Šljivak

Vezni igrač Fabian Delph novi je igrač Manchester Cityja.

Nakon dugih pregovora ovaj 25-godišnji veznjak je konačno dogovorio transfer među Građane, te će u narednih nekoliko sati službeno postati član Cityja.

Dosadašnji kapiten Aston Ville trenutno se nalazi na ljekarskim pregledima na Etihadu, a tim iz Birminghama će za usluge engleskog reprezentativca inkasirati osam miliona funti.

Delph samo prije sedam dana dao zanimljivu izjavu. Najavio je ostanak na Villa Parku, ali je očigledno obećanje pregazio.

"Ne idem nigdje. Ostajem u Aston Villi", najavio je Delph.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, očigledno je prevario sve navijače Aston Ville, a sa Cityjem će vjerovatno potpisato četverogodišnji ugovor.

Sjajni veznjak bi se u narednim danima trebao pridružiti ekipi na turneji u Australiji.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.