Povrdio za SportSport.ba

Adnan Zahirović novi igrač izraelskog Hapoela Akkoa

Dino Kurbegović

Ljetni prelazni rok je zbog dužine trajanja prilika za mnoge nogometaše da pronađu novu sredinu. Bivši igrač i kapiten Čelika, te ruskog Spartak Nalčika, Dinama iz Minska i njemačkog Bochuma, 25-godišnji veznjak Adnan Zahirović svoju karijeru će nastaviti u Izraelu, čija liga iz godine u godinu je sve jača, te se intezivno radi na popularizaciji iste.

Informaciju o transferu u ovu zemlju za SportSport.ba potvrdio je i sam igrač.

"Istina je da sam potpisao za Hapoel Akko na godinu dana. Transfer je išao preko agenta Shahara Greenberga i Emira Hadžića, koji je i sam prošlu sezonu nastupao za ovaj tim. Sve je bilo veoma korektno i brzo, zadovoljan sam uslovima i mislim da sam napravio pravi potez. Emir mi je rekao sve najbolje o klubu i gradu, te se nadam da ću se vrlo brzo prilagoditi na nogomet u Izraelu, te pomoći klubu u ostvarivanju što boljih rezultata", nada se Zahirović.

U narednim danima će se priključiti ekipi, koja naredne sezone ima ambicije biti u vrhu.

"Agent i klub završavaju potrebnu papirologiju i očekujem kroz par dana da otputujem u Izrael i priključim se saigraćima. Liga počinje za nešto više od mjesec dana, tako da vjerujem da ću se uklopiti u tim i naravno izboriti standardno mjesto u ekipi. U klubu vjeruju da će naredna sezona biti znatno bolja od prošle, kada su se borili za opstanak. Nadam se da ću se svojim igrama i odnosom u novom klubu ponovo biti na radaru selektora reprezentacije Mehmeda Baždarevića", kazao je za SportSport.ba Zahirović.

Adnan Zahirović je za mladu reprezentaciju odigrao pet utakmica, dok je u A-selekciji skupio 20 nastupa, te je bio u ekipi koja je kroz kvalifikacije izborila historijski plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Defanzivni veznjak zbog slabog statusa u njemačkom Bochumu izgubio je status reprezentativca BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.