Fejzić kapitulirao tri puta, Zahiroviću devet minuta

2. Bundesliga, 30. kolo

Fejzić kapitulirao tri puta, Zahiroviću devet minuta

Fudbaleri Bochuma su preokretom stigli do pobjede od 2:1 na domaćem terenu nad posljednjeplasiranom ekipom Cottbusa. 

Ipak, gosti su bili ti koji su bolje otvorili utakmicu, ti prvi stigli do vodstva kada je u Takyi u 28. minuti utakmice pogodio za 0:1. To je ujedno bilo sve što se od gostiju moglo vidjeti na ovome meču.

U nastavku je domaći trener Peter Neurer izmjenama na početku drugog poluvremena osvježio svoj tim, a Kreyer koji je u igru ušao u 46. minuti povjerenje svog trener opravdao je 15 minuta kasnije kada je svojim golom utakmicu vratio u rezultatski egal. Do pobjede je tim našeg Adnan Zahirovića stigao u 74. minuti iz penala kojeg je sigurno realizovao Sukuta -Pasu, a bh. internacionalac koji je susret počeo na klupu u igru je ušao u 81. minuti utakmice.

Ova pobjeda bila je itekako važna za fudbalere Bochuma jer su se njom približili sredini tabele.

Reprezentativni golman BiH Jasmin Fejzić na gostovanju kod Fortune tri puta je morao vaditi loptu iz svoje mreže, a njegov Aalen je poražen sa 3:1.

U posljednjem susretu 30. kola koji je igran danas Sandhausen je slavio visoku gostujuću pobjedu od 3:0 nad Frankfurtom, a heroj ove pobjede bio je Jovanović koji je postigao dva gola za goste.

2. Bundesliga, 30. kolo:
Bochum - Cottbus 2:1 (Kreyer 61, Sukuta-Pasu 75 / Takyi 28)
Fortuna Düsseldorf - Aalen 3:1 (Halloran 44, Benschop 65, Golley 74 / Junglas 88)
FSV Frankfurt - Sandhausen 0:3 (Jovanović 27, 66, Adler 44)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije