Zahiroviću pola sata u remiju protiv K'lauterna

Bochum remizirao

Zahiroviću pola sata u remiju protiv K'lauterna

Bochum našeg Adnana Zahirovića za sada uspješno "pluta" iznad zone ispadanja. U okviru 28. kola ovaj je remizirao na gostovanju kod Kaiserslauterna odigravši 1:1, a bh. internacionalac priliku za igru dobio je u 60. minuti.

Zahirovićev klub u vodstvo na teškom gostovanju kod ekipe koja se bori za sam vrh stigao je u vodstvo u 42. minuti golom Sukuta-Pasua, a su posljednjoj minuti prvog dijela igre Idrissou je postavio konačnih 1:1.

Posao gostima olakšao je Dick koji je u 63. minuti zaradio svoj drugi žuti karton pa je u finiš utakmice domaći sastav ušao sa igračem manje. 

Ekipa Union Berlina koja je u jednom dijelu sezone 2. Bundeslige bil i vodeći tim ovoga takmičenja, nikako da se vrati u pravu formu kojom bi se vratila i u borbu za pozicije koje vode u najelitniji rang njemačkog fudbala.

U okviru 28. kola 2. Bundeslige Union Berlin poražen je na gostovanju kod Auea rezultatom 3:2. Gosti su u 24. minuti stigli u vodstvo golom Mattuschke golom sa bijele tačke, a samo šest minuta kasnije na isti su način rezultat izjednačili domaći fudbaleri. Precizan je bio Sylvestr.

Samo tri minute kasnije Aue je stigao do totalnog preokreta zahvaljujući golu Nickeniga. Ipak, da su gosti došli da se nadigravaju i da u jednom otvorenom meču pokušaju osvojiti puni plijen dokazali su u finišu prvog poluvremena, kada su ofanzivnom igrom stigli do svog drugog gola na ovome meču, a pogodio je Skrzybski u 40. minuti. 

Pobjednika u ovom odlučio je treći penal na ovome meču, a njega je baš kao i prvi sigurno realizovao domaći fudbaler Sylvestr 18 minuta prije kraja utakmice.

KSC je zahvaljujući Henningsu slavio sa visokih 3:0 na gostovanju u Minhenu kod Munchena 1860, a pomenuti fudbaler u susretu na Allianz Areni postigao je tri gola. Prvo je u 19. uspješno realizovao penal, a potom i u 32. minuti svojim drugim golom udvostručio vodstvo Karlsruhera. Bilo kakve nade domaćina Hennings je svojim trećim golom okončao u 53. minuti utakmice za sigurnih i zasluženih 3:0.

2. Bundesliga, 28. kolo:
Aue – Union Berlin 3:2 (Sylvestr 30, 72, Nickenig 33 / Mattuschka 24, Skrzybski 40)
Kaiserslautern – Bochum 1:1 (Idrissou 45 / Sukuta-Pasu 42)
München 1860 – Karlsruher 0:3 (Hennings 19, 32, 53)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.