Sjajni Armin Hodžić

Spektakl Armina Hodžića na Maksimiru

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Armin Hodžić, postigao je hat-trick u pobjedi zagrebačkog Dinama nad Interom iz Zaprešića.

Modri su slavili na Maksimiru s uvjerljivih 5:1, a Hodžić je postigao tri zaista sjajna gola.

Poveo je Dinamo u osmoj minuti. Spektakularan gol škaricama postigao je Hodžić za prednost od 1:0.

Do finiša prvog poluvremena Modri su održavali minimalnu prednost, ali su ipak na odmor otišli s dva gola viška. Komoroski je isključen, a Fernandes s penala pogađa za 2:0.

Početkom drugog poluvremena gosti preko Nestorovskog dolaze do gola za 2:1, ali potom Dinamo u samo pet minuta postiže još tri gola. 

Prvo Fernandes pogađa za 3:1 u 56. minuti meča, da bi zatim Hodžić s još dva sjajna pogotka došao do hat-tricka i postavivši konačan rezultat susreta od 5:1.

Nekadašnji napadač Željezničara odigrao je kompletan meč. Said Husejinović je odigrao drugo poluvrijeme, a u pola sata je odigrao i mladi bh. reprezentativac Amer Gojak.

HNL, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo - Inter 5:1 (Hodžić 8', 58', 61', Fernandes 39', 56' / Nestorovski 51')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.