Foto: EPA

Ostaje do ljeta 2017. godine u klubu

Pellegrini produžio ugovor sa Cityjem

Edmir Škorić

Čileanski stručnjak Manuel Pellegrini produžio je ugovor s Manchester Cityjem do ljeta 2017. godine.

Iako je City imao jako lošu sezonu iza sebe, klub je odlučio da zadrži Pellegrinija na još dvije godine. 

Pellegrini je u City stigao iz Malage 2013. godine, te je vodio klub do naslova Premier lige i Liga kupa, ali protekla sezona je bila poprilično razočaravajuća za Građane.

Klub s Etihada povezivao se s Pepom Guardiolom i još nekolicinom stručnjaka, ali su sada glasine zaustavljene, pošto je Pellegrini stavio paraf na dvogodišnji ugovor.

"Ponosan sam što vodim City i zadovoljan sam ugovorom. Imamo jako dobar skup igrač i velikim tim ljudi koji rade, kako na terenu, tako i izvan njega", rekao je Pellegrini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvjeren sam da ćemo naredne sezone pokazati koliko smo dobri i to uz podršku naših navijača", dodao je nekadašnji trener Real Madrida.

"Oduševljeni smo što smo postigli dogovor s Manuelom, koji je već doprinio razvoju Cityja u  prve dvije godine. Radujemo se nastavku saradnje", izjavio je izvršni direktor engleskog kluba Ferran Soriano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.