Pellegrini: Siguran sam da ćemo vratiti naslov prvaka

Trener Manchester Cityja

Pellegrini: Siguran sam da ćemo vratiti naslov prvaka

Manchester City novu sezonu u Premiershipu počinje utakmicom protiv West Bromwich Albiona, a optimizma u taboru tima s Etihada ne nedostaje. 

Trener Manuel Pellegrini vjeruje da Manchester City može osvojiti naslov prvaka, koji je prošle sezone pripao londonskom Chelseaju pod vodstvom Josea Mourinha. 

"Apsolutno sam siguran da možemo imati vrlo uspješnu sezonu. Sigurni smo da ćemo vratiti naslov prvaka Engleske", najavio je trener Manchester Cityja i dodao:

"Idemo pobjeđivati utakmicu po utakmicu. Igrat ćemo kako znamo, napadačkim stilom i zabijati više od bilo koga drugoga. Odradili smo dobre pripreme i bit će u najboljoj formi za početak natjecanja."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijedi istaći da su Manchester City u ovom prijelaznom roku napustili Stevan Jovetić i Edin Džeko, a Pellegrini će od napadača na raspolaganju imati Sergija Aguera, Wilfrieda Bonyja, Raheema Sterlinga i Kelachija Iheanacha. 

"Mislim da ćemo dovoditi još igrača, ali ne nužno za napadačke pozicije", najavio je Pellegrini.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.