Voždovac prekinuo crni niz

Zvezda i Rad okrenuli rezultate

S. Bošković

Odigrano je sedam susreta Jelen Super Lige, u okviru petog kola. Jedini meč koji je odgođen za dan kasnije, zbog europskih obaveza, je onaj između Partizana i Vojvodine.

U Beogradu, kod OFK-a Beograda, gostovala je ekipa Surdulice. Na kraju je domaća ekipa imala mnogo više razloga za slavlje, s obzirom na to da su slavili sa 3:0.

Čitava utakmica prošla je u dominaciji domaće. Jovanović je nakon osam minuta igre pogodio za 1:0, nakon toga domaći pokušavaju poduplati vodstvo, no bez uspjeha. Ipak, u 52. minuti Liščević zabija za 2:0, a petnaestak minuta prije kraja Subašić postavlja konačnih 3:0.

Prava golijada, i veliki preokret obilježili su susret Rada i Mladosti. Završilo je 4:2 za Rad, no nije bilo lako. Nakon samo dvadesetak minuta gosti su vodili sa 2:0. Gavrić je pogodio za 1:0, a Jovanović iz penala je povisio rezultat. Rad se probudio, no do kraja poluvremena ipak nisu uspjeli pogoditi.

No, već početkom drugog dijela gostujuća ekipa pravi penal, a Mihajlović je bio precizan za 2:1. Samo par minuta kasnije Arsenijević vraća rad u igru, kada je zabio za 2:2. Gosti iz Lučana su se potpuno pogubili. Živanović je nespretno reagirao, i poslao loptu u vlastitu mrežu za vodstvo domaće ekipe od 3:2.

Nakon toga, gosti pokušavaju osvojiti jedan bod, no par minuta prije kraja Mihajlović postiže svoj drugi gol za konačnih 4:2.

Jagodina je gostovala kod Spartaka, a susret je završio bez golova. Crvena Zvezda je treći put ove sezone okrenula rezultatski zaostatak s poluvremena, u pobjedu na kraju susreta. Danas su slavili protiv Čukaričkog s 3:1.

Nakon prvih 45 minuta, golom Srnića, vodili su gosti. Ipak, u drugom dijelu Ibanez, bivši igrač Dinamo Zagreba, stupa na scenu. Prvo u 55. minutu poravnava rezultat na 1:1, a u 82. golom iz penala okrunio je dominaciju Zvezde i povisio na 2:1. Svu priču o raspodjeli bodova riješio je Katai, na magičnu asistenciju Ibaneza, kada je pogodio za 3:1.

Borac je bio domaćin Javoru, od kojeg su i poraženi s minimalnim rezultatom 1:0. Gosti su od prve minute bili bolji i opasniji tim, ali tek su nakon 48 minuta pronašli način da postignu gol. Strijelac je bio Josović.

Radnički Niš FK Voždovac su podijelili bodove (0:0). Ipak, s ovim bodom može biti sretnija ekipa koja ga nije zaslužila, Voždovac. Oni su na ovaj način uspjeli prekinuti niz crni niz od tri utakmice bez osvojenog boda. S druge strane domaća ekipa imala je dominaciju, koju nije uspjela krunisati pobjedom. 

Novi Pazar ugostio je ekipu Metalca. Obje ekipe ove sezone igraju toplo-hladno, te smo mogli očekivati dobru utakmicu. Krajnji rezultat bio je 2:2. Gosti su poveli preko Merdovića u 18. minutu, Radivojević dvije minute kasnije vraća utakmicu na početak postižući gol za 1:1. Preokret Pazaru donosi Pavlović. Kada se činilo da je sve gotovo, u 81. minutu susreta Milovanović pogađa za konačnih 2:2.

Na tablici vodi Javor, a slijede Crveza Zvezda i Partizan koji ima utakmicu manje. 

Jelen Super liga, peto
kolo:

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

OFK Beograd-Surdulica 3:0 (Jovanovič 8', Lišćević 52', Subašić 74')
Rad-Mladost 4:2 (Mihajlovič 49',86', Arsenijević', Živanović (ag) 58' .Gavrić 6', Jovanović 18')
Spartak Subotica-Jagodina 0:0
Crvena Zvezda-Čukarički 3:1 (Ibanez 55', 82', Katai 87', Srnić 18')
Radnički Niš-Voždovac 0:0
Novi Pazar-Metalac 2:2 (Radvojević 20', Pavlović 66', Merdović 18', Milovanović 81')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.