Preokret Zvezde, Vojvodina diže formu

Voša u posljednjim minuta slavila

Preokret Zvezde, Vojvodina diže formu

S. Bošković

Utakmicama Mladost-Vojvodina, te Voždovac-Crvena Zvezda kompletirano je četvrto kolo Jelen Super lige Srbije.

Nakon prolaska u četvrto pretkolo Europske lige, umorna Vojvodina gostovala je kod Mladosti, te su unatoč umoru Novosađani slavili s rezultatom 2:1. Voša je dominirala, a povela je tek u 57. minutu kada je s bijele tačke precizan bio Puskarić. Pavlov je izjednačio na 1:1, a tri minute prije kraja susreta, Paločević naasistenciju Ožegovića donosi pobjedu gostima iz Novog Sada. 

Voždovac je bio domaćin Crvenoj Zvezdi, i unatoč sjajnom prvom dijelu nije uspio slaviti. Završilo je 3:2 za goste. Nakon tri minute igre Masović pogađa za domaći sastav, a utakmicu na početak vraća Katai koji je u 22. minuti pogodio za 1:1.

Ipak, pet minuta prije kraja prvog poluvremena domaćini su opet poveli. Na 2:1 povisio je Sikimić. Zvezda je dominirala u nastavku. U 61. minutu pojačanje Zvezde, bivši igrač Dinama iz Zagreba Ibanez je asistirao Vieiraji za 2:2, a dvije minute kasnije Jović postavlja konačnih 3:2. Sve nade domaće ekipe utihnule su kada je Ivković dobio drugi žuti karton, te deset minuta prije kraja susreta morao napustiti teren. 

Jelen Super liga, četvrto kolo:

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Mladost-Vojvodina 1:2 (Pavlov 80', Puskarić 57', Paločević 87')

Voždovac-Crvena Zvezda 2:3 (Masović 3', Sikimić 40', Katai 22', Vieira 61', Jović 64')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti