Dan kada je Messi postao veliki

Velika utakmica velikog Messija!

Midhat Šljivak

Lionel Messi jedan je od najboljih fudbalera svih vremena.

Kompletnu karijeru fantastični Argentinac je proveo u Barceloni, a danas Messi slavi veliki jubilej.

Prije tačno 10 godina svijet je upoznao Lionela Messija u pravoj ulozi. Dobio je šansu od prve minute protiv Juventusa, a pravio je pravi haos u odbrani Stare dame. 

Bio je potpuno nezaustavljiv. Pokušavali su na sve načine fudbaleri iz Torina da zaustave Argentinca, koji je u narednim godinama postao ikona Barcelone, a njegovo ime je postalo simbol velemajstora fudbala širom svijeta.

Toliko je oduševio u meču s Juventusom da ga je kompletan Nou Camp ispratio ovacijama kada je zamijenjen u 90. minuti susreta.

Tadašnji trener Juventusa Fabio Capello je nakon utakmice želio dovesti Messija na posudbu u Torinu, a bio je naprosto oduševljen onim što je tada 18-godišnjak prikazao na terenu.

Messi je za Barcelonu debitovao 16. oktobra 2004. godine protiv Espanyola sa 17 godina i 114 dana, postavši treći najmlađi igrač u povijesti kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve ostalo što je napravio u godinama nakon toga je povijest...


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.