Foto: EPA

Novca ne nedostaje

Lijepo je biti dio Lige prvaka

Edmir Škorić

Dinamo je plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka zaradio 14 miliona eura.

Zagrebčani su s ukupnih 6:2 prošli Skenderbeu u play-offu Lige prvaka i ponovo će igrati u grupnoj fazi.

Modri su dodatno popravili svoj rejting, ali isto tako povećali budžet i klupsku kasu napunili sa dodatnih 12 miliona eura.

No, to nije sve. Ukoliko hrvatski prvak bude uspješan u grupnoj fazi, dodatno će zaraditi. 

Za pobjedu u grupi Modri mogu da zarade 1.5 miliona eura, što je pola miliona eura više nego prošle sezone. Bod u grupi donosi 500.000 eura, a eventualni plama u osminu finala donosi dodatnih 5.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ako bi se kojim čudom Dinamo plasirao u četvrtfinale, bio bi bogatiji za dodatnih šest miliona eura, polufinale donosi sedam, a finale 10.5 miliona eura. Osvajač Lige prvaka na sve to zaradi još 15 miliona eura.

Lijepo je biti učesnik Lige prvaka...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.