Baždarević poručio da ga očekuje na treningu

Amel Tuka družio se sa reprezentativcima BiH

S. Bošković

Amel tuka, najbolji bh atletičar, danas je posjetio fudbalske reprezentativce Bosne i Hercegovine, koji se u Zenici pripremaju za kvalifikacionu utakmicu protiv Andore, piše službena stranica Fudbalskog saveza BiH.

Tuka je u jednoj veoma vedroj i opuštenoj atmosferi našim fudbalerima zaželio uspjeh u sutrašnjom susretu, ali i u preostalim utakmicama kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Svi reprezentativci Tuki su čestitali za na osvojenoj brončanoj medalji na Svjetskom prvenstvu u atletici, a Emir Spahić, te kapiten Edin Džeko imali su za ovog sjajnog atletičara posebne želje.

"Navikao nas je na uspjehe i sada samo to očekujemo od njega. Na radu je nastup na finalnom mitingu Dijamantske lige u Briselu, tako da navijamo za Amelovu pobjedu koja bi na neki način bar malo ublažila naš poraz.", rekao je Spahić, dok je Džeko još dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Majstore, to je samo početak, prva u nizu medalja i siguran sam da će ih biti još."

Ni selektor, Mehmed Baždarević, nije bio bez komentara da je šaljivo rekao Amelu da zaduži opremu i da ga očekuje na treningu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.