Spahić upitan, Džeko spreman za Andoru

Pune ruke posla za doktorski tim

Spahić upitan, Džeko spreman za Andoru

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra odigrati svoj osmi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se sljedeće godine igra u Francuskoj.

Nakon poraza od Belgije, doveli smo se u situaciju da moramo pobijediti sve preostale utakmice do kraja ciklusa kako bismo se plasirali u baraž. Ipak, naša sudbina je prepuštena u ruke glavnih konkurenata, pa je tako moguće da nam ni devet bodova iz tri utakmice ne bude dovoljno.

Osim što je naš tim doživio poraz u Briselu, Mehmedu Baždareviću i pomoćnicima su glavobolju zadale i povrede Emira Spahića i Edina Džeke.

Tako je doktorski tim imao pune ruke posla kako bi osposobio pomenuti dvojac za predstojeći meč sa Andorom. I dok je Džekin nastup izvjestan, situacija sa Spahićevom povredom je dosta komplikovanija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nekadašnji kapiten naše reprezentacije i fudbaler HSV-a je doživio povredu skočnog zgloba i kontuziju pete, pa je upitno hoće li se naći u timu protiv Andore. Edin Džeko je u Briselu povrijedio ruku, koja je malo otekla, ali će najbolji strijelac naše reprezentacije u historiji sigurno predvoditi Zmajeve u Zenici.

Utakmica protiv Andore igra se sutra (nedjelja), sa početkom u 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.