Foto:EPA

Novi problemi za Redse

Henderson van terena osam sedmica

S. Bošković

Kapiten Liverpoola, Jordan Henderson, mogao bi izbivati sa terena narednih osam sedmica zbog slomljene kosti u desnom stopalu.

Engleski internacionalac zadobio je ovu ozljedu na treningu, no ona nije vezana za problem koji Henderson ima sa lijevom petom, i zbog koje je već propustio dvije utakmice ove sezone.

Dvadesetpetogodišnji fudbaler mogao bi propustiti 11 utakmice za klub i dvije utakmice za reprezentaciju Engleske.

Operaciju će obaviti u ponedjeljak, a također bi mogao propustiti i prijateljske utakmice Engleske, koje su zakazan za novembar.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sezone Henderson je odigrao 54 utakmice za Redse u svim takmičenjima i postigao sedam pogodaka. Njegovu kvalitetu i zalaganje na terenu prepoznao je Brendan Rodgers koji mu je odlučio dati kapitensku traku.

Liverpool sutra na Anfieldu dočekuje ekipu Norwicha, te se nadaju da mogu početi pobjeđivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.