Kup Hrvatske

Tino poput amidže: Sušić postigao hat-trick za Hajduk

S. Bošković

Hajduk je sa 7:0 u 1/16 finala Hrvatskog klupa bio bolji od Sloge Nova Gradiška, dok je Rijeka deset puta tresla mrežu Bednje Beletinec.

Trostruki strijelac u visokoj pobjedi Hajduk bio je naš reprezentativac, Tino Sve Sušić. On je doveo Splićane u vodstvo nakon samo osam minuta igre, a onda do kraja poluvremena su pogađali Caktaš,  Maloku i Sušić, koji je drugi put pogodio u 30. minuti igre.

Nešto smirenije drugo poluvrijeme opet je obilježio Sušić, koji je hat-trick postigao petnaestak minuta do kraja. Na 6:0 povisio je Bašić, dok se i Mujan u posljednjim minutama upisao u strijelce.


Rijeka je deset pogodaka postigla protiv Bednja Beletineca. Tomasov je postigao četiri pogotka, Samardžić tri, Belaj, Moises i Bradarić po jedan. 

Od ostalih prvoligaša Slaven Belupo je sa 3:0 bio bolji od Tehničara, Lokomotiva razbila sa visokih 8:0 Nehaj Senj, a Istra je sa 2:0 savladala Grabrovnicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.