Rijeka na Aldo Drosini savladala Istru

HNL, deveto kolo

Rijeka na Aldo Drosini savladala Istru

S. Bošković

U susretima 9. kola HNL-a pobjede su upisale ekipe Osijeka i Rijeke.

Osječani su u Gradskom Vrtu bili bolji od ekipe Intera sa 3:1. Antonio Perošević dva puta je bio precizan sa bijele tačke. Prvi put u 27. minuti igre, a drugi put u 88. minuti. Slavlje Osijeka ovjerio je Roce u prvoj minuti sudčeve nadoknade.

Poraz Intera je ublažio Čeliković koji je, također, pogodio u sudčevoj nadoknadi sa bijele tačke.

Osijek je pretposljednji sa osam bodova, dok Inter ima 10 i nalaze se jednu poziciju više.

Rijeka je na Aldo Drosini slavila protiv Istre sa minimalnih 1:0. Jedini pogodak djelo je Bezjaka u devetoj minuti igre. 

Ekipa Matjaža Keka sad je na drugom mjestu, sa dva boda iza vodećeg Dinama, dok Istra dijeli poziciju sa još tri ekipe koje imaju osvojenih 10 bodova iz devet odigranih susreta.

HNL, deveto kolo:

Osijek - Inter Zaprešić 3:1 (Perosević 27', 88', Roce 90+1', / Čeliković 90+4)

Istra 1961 - Rijeka 0:1 (Bezjak 9')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.