Hajduk slomio otpor Zagreb, Slaven sačuvao bod protiv Splita

HNL, deveto kolo

Hajduk slomio otpor Zagreb, Slaven sačuvao bod protiv Splita

S. Bošković

Hajduk je protiv Zagreba potvrdio sjajnu formu, dok je Split u Koprivnici ostao bez sva tri boda.

Slaven Belupu i RNK Split u Koprivnici odigrali su bez pobjednika. Susret je završio rezultatom 1:1 i sa dva crvena kartona. Poveo je domaći tim na Gradskom stadionu preko Ejupija nakon samo osam minute igre. Pešić je poravnao nakon sedam minute igre u drugom dijelu. Petnaestak minuta prije kraja teren su napustili Mikulić i Blagojević.

Hajduk je bio bolji od ekipe Zagreba sa 1:0. U utakmici bez previše prilika jedini pogodak na susretu postigao je Mijo Caktaš nakon 20. minuta igre na ubačaja Milića. 

U sastavu Hajduka igrao je i Tino Sven - Sušić koji je u prvom poluvremenu bio veoma dobar. Ipak, drugih 45. minuta na Poljudu proteklo je u veoma dosadnoj igri i bez postignutih pogodaka. 

Hajduk je ovom pobjedom došao na drugo mjesto ljestvici i samo tri boda iza Dinama. NK Zagreb je ostao zakovan za dno.

HNL, deveto kolo:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Slaven Belupo - RNK Split 1:1 (Ejupi 8', Pešić 53')

Hajduk - Zagreb 1:0 (Caktaš 20')

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.