Gore ne može, ljudi zaobilaze bh. stadione

Najslabije posjećeno kolo u sezoni, a možda i u historiji PL

Adnan Beganović

U protekla tri dana (subota, nedjelja, ponedjeljak) igrani su susreti 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovo kolo biće upamćeno kao kolo sa možda i najslabijom posjetom u historiji Premijer lige.

Odigrana je trećina premijerligaške sezone, a osim, ruku na srce, lošeg fudbala, prvi dio ove sezone obilježila je i katastrofalna posjeta na stadionima širom naše zemlje.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu iz naše zemlje jednostavno su izgubili interes za domaćim fudbalom, što iz kola u kolo sve više dolazi do izražaja.

Na osam susreta 10. kola Premijer lige na tribinama je bilo prisutno 6.700 gledalaca što je najslabija posjeta u ovoj sezoni, a sasvim sigurno i jedna od najslabijih u historiji Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najviše gledalaca privukao je je susret Širokog Brijega i Slobode. Na tribinama stadiona Pecare bilo je prisutno 1.500 gledalaca. Susrete Travnika i Željezničara, Sarajeva i Viteza, te Zrinjskog i Radnika sa tribina je gledalo ukupno 3.600 gledalaca, odnosno službeni podaci govore da je svaki od pomenutih susreta s tribina posmatralo po 1.200 gledalaca.

Susret Čelika i Borca na tribine Bilinog polja privukao je 600 gledalaca, 100 manje bilo je na stadionu u Prijedoru gdje su Rudar i Slavija podijelili bodove (2:2), pobjedu Veleža u Zvorniku je s tribina posmtralo 300 gledalaca, a najslabija posjeta je zabilježena na Koševu gdje je remi Olimpica i Mladosti (0:0) s tribina posmtralo 200 gledalaca.

GRAD UTAKMICA BROJ GLEDALACA
Široki Brijeg Široki Brijeg - Sloboda (0:0) 1.500
Sarajevo Sarajevo - Vitez (4:0) 1.200
Travnik Travnik - Željezničar (2:0) 1.200
Mostar Zrinjski - Radnik (0:0) 1.200
Zenica Čelik - Borac (1:0) 600
Prijedor Rudar - Slavija (2:2) 500
Zvornik Drina - Velež (1:2) 300
Sarajevo Olimpic - Mladost (0:0) 200

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.