Edis Mulalić je dugoročno rješenje za FK Željezničar

Mladom stručnjaku velika podrška članova UO

Edis Mulalić je dugoročno rješenje za FK Željezničar

A. Beganović

Višestruki bosanskohercegovački prvak, FK Željezničar, juče je raskinuo saradnju sa šefom stručnog štaba Vladom Čapljičem, te je imenovao v.d. predsjednika Upravnog odbora, Amara Bajramovića.

Nakon poraza od Travnika u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora FK Željezničar podnio je Almir Gredić, a samo dan kasnije čelnici Plavih zahvalili su se na saradnji Vladi Čapljiću, te su za v.d. predsjednika imenovali Amara Bajramovića.

Osim toga čelnici Željezničara odlučili su za novog šefa stručnog štaba imenovati dojučerašnjeg Čapljićevog pomoćnika, Edisa Mulalića s kojim će ugovor biti potpisan do kraja naredne sezone.

"Prije svega želim se zahvaliti članovima Upravnog odbora na ukazanom povjerenju. Kako bismo prevazišli novonastalu situaciju za v.d. predjednika sam ja imenovan, a u decembru ćemo na Skupštini dobiti novog predsjednika i novi Upravni odbor", na početku razgovora za SportSport.ba je istakao v.d. predsjednika Željezničara, Amar Bajramović.

"Željezničar ima svoje zacrtane ciljeve koje će nastaviti ispunjavati i ova novonastala situacija ništa neće promijeniti. Želio bih se zahvaliti i bivšem predsjedniku Almiru Grediću, čovjeku koji je uradio dosta dobrih stvari za naš klub", dodao je Bajramović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi su u ovoj sezoni smijenili već dva trenera, a Mulalić će po svemu sudeći biti dugoročno rješenje, odnosno bez obzira na rezultate imat će podršku od strane čelnika kluba.

"Ne bih se mnogo vraćao u prošlost, ali želim naglasiti da je Mulalić trener koji je naše dugoročno rješenje. Ima veliku podršku od Upravnog odbora i s njim će biti potpisan ugovor do kraja naredne sezone. Bez obzira na rezultate, imat će našu podršku. Edis je vojnik kluba i naša budućnost, a nadamo se da će uspjeti iz igračkog kadra izvući maksimum", zaključio je Bajramović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti