Napušta redove Reala

Rodríguez od januara u Seriji A?

Španski fudbaler Jesé Rodríguez mogao bi u januaru napustiti redove Real Madrida. 

Rodríguez ove sezone nema značajnu minutažu u timu Rafaela Beniteza i spreman je promijeniti sredinu, barem tako misli njegov nekadašnji saigrač Rubén Sobrino.

"Veoma je teško upasti u prvi tim Real Madrida. Upravo zbog ovog razloga šansu nisu dobili igrači koji su to zaslužili svojim zalaganjem i kvalitetom. Jesé je takav slučaj, upao je među zvijezde prije dvije godine, ali povreda je sve poremetila", kazao je napadač Girone.

Sobrino smatra da bi se  Rodríguez najbolje snašao u Italiji.

"Garantujem vam da se radi o pravom šampionu. Moguće je da ode iz Reala već u januaru, a ekipe u kojim bi se najbolje snašao su Inter, Milan ili Napoli", zaključio je Sobrino. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, Rodríguez je prošao sve omladinske selekcije španske reprezentacije i za Real Madrid ove sezone postigao je jedan gol u četiri odigrane utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.