Peta pobjeda kluba iz Kaknja

Eurogol Šišića za pobjedu Mladosti nad Čelikom

Fudbaleri Mladosti su u okviru prve utakmice 15. kola Premijer lige na svom terenu došli do pobjede protiv Čelika rezultatom 1:0.

Utakmicu je odlučio majstorski pogodak Aldina Šišića, koji je u 61. minuti pogodio iz slobodnog udarca sa više od 30 metara udaljenosti.

Prvo poluvrijeme je proteklo u ravnopravnoj borbi dvije ekipe, koje su imale po nekoliko prilika za postizanje pogotka. Najagilniji igrač domaćeg tima bio je Dilaver, dok su gosti svoje šanse imali preko Karića i Popovića.

Igrao se 57. minut kada je Mladost ostala sa igračem manje zbog isključenja Isakovića, ali je samo četiri minute kasnije stigla u prednost preko Šišića, koji je na sjajan način donio vodstvo svojoj ekipi.

Čelik je u nastavku pokušao poravnati i doći do jednog boda, ali fudbaleri crveno-crnih nisu uspjeli u tome. Najbolju priliku imali su u sudijskoj nadoknadi, kada je Čolić sa 18 metara iz slobodnog udarca šutirao preko gola.

Ostalo je do kraja 1:0, pa su fudbaleri domaćeg tima ostvarili svoju petu pobjedu u sezoni.

Premijer liga, 15. kolo:

Mladost - Čelik 1:0 (Šišić 61')

MLADOST: Hadžić, Bošković, Dilaver, Šišić, Musić, Rivanović, Kovač, Ramović, Karahmet, Čović, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ČELIK: Adilović, Bajraktarević, Karić, Dedić, Selimović, Kojić, Popović, Bureković, Pezer, Jusić, Čolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.