Dilaver: Navijač sam Čelika, ali sutra želimo tri boda

Kapiten Mladosti za SportSport.ba

Dilaver: Navijač sam Čelika, ali sutra želimo tri boda

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti sutra će na svome stadionu u Doboju kod Kaknja dočekati još jednog velikana Premijer lige. Nakon što su na otvaranju renoviranog stadiona savladali favorizovano Sarajevo, sutra će izabranici Ibre Rahimića pokušati nakon Željezničara i Sarajeva, na koljena baciti i zenički Čelik.

Sigurno najveća prijetnja za gol ekipe s Bilinog polja sutra će biti 25-godišnji Zeničanin, bivši napadač Čelika, a danas kapiten, najbolji strijelac i igrač Mladosti, sjajni Haris Dilaver.

On je za SportSport.ba najavio sutrašnju utakmicu.

"Očekuje nas sutra još jedan spektakl, pravi je užitak igrati Premijer ligu u dresu Mladosti i radovati se svakoj narednoj utakmici. Čelik nam dolazi u trenutku, kada nemamo baš izbora, znamo da bi svaki kiks na domaćem terenu mogao da bude koban za očuvanje statusa u Premijer ligi. Za mene je sigurno sutrašnja utakmica posebna, naravno da će emocije proraditi, veliki sam navijač Čelika, ali sutra želimo tri boda i ostanak među prvih 10 ekipa na tabeli", nada se bivši napadač Čelika i Viteza.

Očekuje se odlična atmosfera, koju će napraviti navijači oba kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Velika je stvar sutra što će "Robijaši" doći u velikom broju, znam kako je igrati uz njihovu podršku, međutim i naša "Crvena Legija" pokazala je da su odlični navijači, koji nas prate i kod kuće i na strani. Očekujem iskreno odličnu atmosferu, fer i korektno navijanje svih aktera, te dobru utakmicu i naravno našu pobjedu. Čelik je odlična ekipa, koja igra disciplinovano i nijedna ekipa osim Željezničara u posljednjih godinu dana nije ih pobijedila sa više od jednim golom razlike. Mi smo kvalitet pokazali protiv klubova iz Sarajeva, a nadam se da ćemo ga sutra i potvrditi protiv Čelika", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.