Podjela bodova? U posljednja 24 susreta PL bez remija

Ovakve stvari su raritet

Podjela bodova? U posljednja 24 susreta PL bez remija

Adnan Beganović

Danas i sutra su na rasporedu utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine biće odigrano nekoliko derbija, a najzanimljivije bi moglo biti u Bijeljini, Sarajevu i Tuzli gdje će se sastati Radnik - Široki Brijeg, Olimpic - Sarajevo, te Sloboda i Zrinjski.

Pored pomenutih susreta sastaju se još Velež - Rudar, Željezničar - Slavija, Mladost - Čelik, Vitez - Borac, te Drina - Travnik, a svakako će biti zanimljivo vidjeti da li će ijedan susret završiti bez pobjednika.

Naime, posljednja tri kola, odnosno u posljednja 24 premijerligaška susreta nije bilo remija, što se u dosadašnjem dijelu sezone nije dešavalao, a takvih slučajevi rijetko se dešavaju u fudbalskim šampionatima širom planete.

Posljednji susret u kojem nije bilo pobjednika na premijerligaškim terenima  je onaj iz 11. kola kada su u Lukavici  bodove podijelili Slavija i Široki Brijeg. Radi se o susretu 11. kola koji je završio bez golova i jedini je meč okončan podijelom bodova u pomenutom kolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije toga, odnosno u prvih 10 kola ukupno ssu 23 susreta završila bez pobjednika. Dakle, u prvoj trećini prvenstva prosječno su po kolu 2.3 susreta završavala bez pobjednika, dok je u prethodna četiri kola samo jedan meč završen podjelom bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti