Karić: U Kakanj idemo na pobjedu, ali ni remi nije neuspjeh

Napadač Čelika za SportSport.ba

Karić: U Kakanj idemo na pobjedu, ali ni remi nije neuspjeh

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u Kaknju gostovati ekipi Mladosti, a to će biti komšijski duel koji će sigurno privući veliki broj gledatelja na renoviranom stadionu.

Prvo ime Zeničana u ovoj sezoni je bez ikakve dileme 29-godišnji napadač Mahir Karić. Sjajni ofanzivac u 14. kola Premijer lige na svome kontu ima šest golova uz tri asistencije, što ga svrstava među najbolje navalne igrače u Premijer ligi.

Uoči sutrašnje utakmice optimista je glede konačnog rezultata.

"Sutrašnja utakmica je kao i svaka druga, pripremili smo se za ono što nas očekuje i vjerujemo u uspjeh. Utakmica je sigurno malo specifična zbog toga, što su najbolji pojedinci iz Mladosti bivši igrači Čelika. Sigurno imaju pregršt motiva protiv nas, ali nas to neće zavarati i mi moramo biti na svome nivou, ako želimo odigrati dobru utakmicu. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, ali nije neuspjeh ako osvojimo jedan bod. Mladost je savladala Željezničar i Sarajevo, pokazali su da imaju dobru ekipu, te da utakmice protiv jačih klubova igraju dosta bolje", ističe Karić.

U Kaknju će nogometaši Čelika imati veliku podršku navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znamo šta za svaki klub, odnosno nogometaša znači kada imaš podršku s tribina. Radujem se sutrašnjoj utakmici, jer očekujem sjajnu atmosferu na tribinama. Mi ćemo dati svoj maksimum, te se nadam da ćemo na kraju pozitivan rezultat proslaviti zajedno sa našim navijačima, koji će nam sutra sigurno biti 12. igrač na terenu", kazao je za SportSport.ba Mahir Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.