Foto: EPA

Uvjerljiva pobjeda Katalonaca

Srca navijača Reala slomljena: Barca promarširala Madridom

Edmir Škorić

Barcelona je u 231. zvaničnom El Clasicu ponizila Real na Santiago Bernabeu. Katalonci su slavili sa 4:0.

Iako bez Lionela Messija, koji je kasnije ušao u igru, nogometaši Barcelone očitali su lekciju ljutom rivalu na Santiago Bernabeu. 

Očekivala se dosta neizvjesna utakmica, ali Barca je bila prejaka za danas indisponirani Real Madrid. 

Mreža Reala zatresla se već u 11. minuti. Luis Suarez je matirao Keylora Navasa nakon sjajnog proigravanja. U 15. minuti iz dobre pozicije Rakitić puca preko gola. Neymar u 20. minuti iz slobodnjaka sa preko 25 metara puca ravno u Navasa.

Tri minute kasnije Roberto loše šutira, a potom se povrijedio Mascherano, kojeg je zamijenio Mathieu. Real je najbolju šansju imao u 37. minuti, kada je Benzema promašio čitavu loptu s pet metara. Barca je imaal 2:0 šest minuta prije odlaska na odmor. Neymar je povukao kontru i onda uz dosta sreće savladao Navasa.

U samom finišu prvog dijela velika šansa za Katalonce, ali Marcelo s gol-linije izbacuje nakon udarca Suareza, a onda je i Rakitić izblokiran. 

Na početku drugog dijela Marcelo je imao dobru šansu za Kraljeve, ali je neprecizan,  potom James šutira sa nekih 20 metara, Bravo izbacuje u korner. Malo kasnije, u 51. minuti, Bale puca iznad gola. Neymar je opasan iz slobodnjaka u 54. minuti, Navas siguran.

Barca u 55. minuti dolazi do trećeg gola. Iniesta i Neymar su sjajno kombinovali, a onda golčina sjajnog veznjaka gostujućeg tima. Messi je u 58. minuti ušao umjesto Rakitića, a minutu ranije Suarez je propustio dobru šansu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potpuni potop Barce dogodio se u 75. minuti. Suarez je izbjegao nedozvoljenu poziciju i riješio sve dileme oko pobjednika. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Isco je u 85. minuti zbog oštrog starta dobio direktan crveni karton.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.