Neymar na najgori način saopštio Barci da ide u PSG
Foto: EPA

Javio im porukom

Neymar na najgori način saopštio Barci da ide u PSG

E. Čaušević
Teme:

Brazilski fudbaler Neymar odlučio je ovog ljeta napustiti Barcelonu i svoju karijeru nastaviti u dresu PSG-a.

PSG je ovog 25-godišnjeg igrača platio nevjerovatnih 222 miliona eura, te je Neymar tako postao najskuplji igrač u historiji fudbala. Iako je tek ljetos na snagu stupio njegov novi ugovor s Barcom on je ipak odlučio da napusti katalonski klub i svoju karijeru nastavi u Francuskoj.

Navijači Barcelone bili su šokirani potezom Brazilca jer su vjerovali da nema šanse da će Neymar napustiti redove ovog kluba. Ipak, očito je da je jedan od najboljih igrača svijeta želio promjenu u svojoj karijeri, ali ruku na srce nije mogao ni odbiti silne milione sa Parka prinčeva.

Španski mediji objavili su danas da su čelnici Barcelone odllučili otkriti na koji način im je Neymar saopštio da je pristao da ide u PSG. Iako su mnogi poručili da su krivci za to upravo čelnici kluba, ipak sada je jasno da je Neymar i prije početka priprema znao da će napustiti klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcin direktor Albert Soler izjavio je danas da su oni pokušali na sve načine uvjeriti Neymara da ostane na Nou Campu, ali nisu uspjeli. Također, Soler je šokirao javnost kada je rekao da im je brazilska zvijezda porukom preko WhatsAppa javila da napušta klub, te da ide u PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi