Reprezentativci u solidnom izdanju

Sedmica Zmajeva: Džeko pogodio protiv Barce, Begović odličan

S. Bošković

Dosta naših reprezentativaca imala je dodatne obaveze protekle sedmice, s obzirom da su se odigravali i mečevi u skopu Lige prvaka, te Evropske lige. 

Mehmeda Baždarevića treba da raduje forma Asmira Begovića koji je prošle sedmice uspio sačuvati mrežu netaknutom, te Edina Džeke koji je zatresao mrežu Barce na Camp Nou. 

Rade Krunić, fudbaler koji i dalje čeka debitantski nastup u nacionalnom dresu, dobija sve više prostora za igru u dresu Empolija i polako se nameće Baždareviću kao igrač na kojeg se može osloniti. 

Izet  Hajrović je napokon nastupio za Eibar, dok se Haris Medunjanin i dalje ne nalazi u konkureciji tima iz  La Corune.

Vrijedi spomenuti i da je Marin Aničić postigao pogodak za Astanu u Ligi prvaka protiv Benfice.

1. Asmir Begović (Chelsea)

Asmir Begović imao je veoma dobru sedmicu na golu Chelseaja. Upisao je dva clean sheeta, u Ligi prvaka i domaćem prvenstvu. Plavci su u Ligi prvaka bili bolji od Maccabija s visokih 4:0, a u ligaškom susretu protiv Tottenhama remizirali su bez pogodaka. 

2. Ibrahim Šehić (Qarabag)

I Šehić je branio dva puta tijekom protekle sedmice. Za razliku od Begovića, naš drugi golman je dva puta vadio loptu iz mreže. U susretu Evropske lige Qarabag je na domaćem terenu poražen od Tottenhama minimalnim rezultatom 1:0, a identičnim rezultat Šehić i saigrači su poraženi od Neftchija u ligaškom susretu.

3. Jasmin Burić (Lech)

Iza Jasmina Burića je veoma dobra sedmica. Njegov Lech počinje da igra sve bolje, a naš golman nije primio pogodak u dva odigrana susreta. U okviru Evropske lige Lech je remizirao s Belenensesom (0:0), te je upisao pobjedu u domaćem prvenstvu protiv Lechie (1:0).

4. Toni Šunjić (Stuttgart)

Stuttgart je poražen od Borussije Dortmund rezultatom 4:0, a Toni Šunjić nije bio u konkurenciji za meč.

5. Ognjen Vranješ (Gaziantepspor)

Gaziantepspor je na početku sedmice poražen od Basaksehira rezultatom 1:0, a Vranješ je na terenu proveo 76 minuta. U susretu između njegovog tima i Genclerbirligija (2:2), Vranješ se nije našao niti na klupi.

6. Emir Spahić (HSV)

HSV je savladao Werder rezultatom 3:1, a Emir Spahić je zbog povrede propustio susret.

7. Ermin Bičakčić (Hoffenheim)

Ermin Bičakčić je sjajni duel između Hoffenheima i Borussije iz Monchengladbacha odgledao s klupe. Susret je završio rezultatom 3:3.

8. Mensur Mujdža (Freiburg)

Freiburg je sa 2:1 savladao ekipu Heidenheima, a Mensur Mujdža čitav susret je proveo na klupi za rezervne fudbalere.

9. Sead Kolašinac (Schalke)

Sead Kolašinac susret između Schalkea i APOEL-a u Evropskoj ligi (1:0) je odgledao s klupe. S druge strane, nije se našao niti na klupi za bundesligaški meč između Schalkea i Bayera (1:1).  

10. Edin Cocalić (KV Mechelen)

Mechelen je na domaćem terenu rezultatom 4:1 poražen od Club Bruggea, a Cocalić je na terenu proveo čitav susret.

11. Ervin Zukanović (Sampdoria)

Zbog crvenog kartona koji je dobio u susret protiv Udinesea Zukanović nije mogao nastupiti u utakmici protiv Milana. Njegov tim je poražen rezultatom 4:1.

12. Marin Aničić (Astana)

Astana je remizirala s Benficom u Ligi prvaka (2:2). Aničić je na terenu proveo svih 90 minuta, te je u 31. minuti igre postigao drugi gol za Astanu. 

13. Muhamed Bešić (Everton)

Everton je remizirao protiv Bournemoutha rezultatom 3:3, a Muhamed Bešić se nije našao niti na klupi.

14. Miralem Pjanić (Roma)

Miralem Pjanić se uklopio u sivilo Rome protekle sedmice. Vučica je razbijana u Ligi prvaka od strane Barcelone rezultatom 6:1. Pjanić je na terenu proveo 75 minuta. 

U ligaškom susretu Roma je poražena od Atalante sa 2:0, a naš reprezentativac je odigrao čitav susret.

15. Srđan Grahovac (Rapid Beč)

Srđan Grahovac je poraz Rapida od Villarreala u Evropskoj ligi (1:0) odgleda s klupe. U pobjedi Rapida nad Altachom u ligaškom susretu (3:1) Grahovac je postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca u 37. minuti igre, te je čitav susret proveo na terenu. 


16. Anel Hadžić (Sturm Graz)

Sturm i Mattersburg odigrali su susret bez pogodaka, a Hadžić je odigrao prvo poluvrijeme utakmice.

17. Haris Medunjanin (Deportivo La Coruna)

Deportivo je savladao Las Palmas rezultatom 2:0, a Haris Medunjanin ponovno je susret odgledao sa tribina.

18. Tino - Sven Sušić (Hajduk Split)

Tino - Sven Sušić nije igrao protiv Zagreba jer je bio suspendiran zbog tri žuta kartona koja je zaradio u proteklim kolima HNL-a. Hajduk je slavio na gostovanju rezultatom 2:0.

19. Sejad Salihović (Guizhou)

Prvenstvo u Kini završeno je prošlog mjeseca i zbog toga Sejad Salihović nije imao klupskih obaveza.

20. Senad Lulić (Lazio)

Lazio je savladao Dnipro s 3:1 u Evropskoj ligi, a Lulić je na terenu proveo posljednjih deset minuta susreta. U okviru Serije A Lazio je poražen od Empolija rezultatom 1:0, a Lulić je odigrao svih 90 minuta, te pružio veoma solidnu partiju na terenu.

21. Rade Krunić (Empoli)

Empoli je savladao Lazio rezultatom 1:0, a Rade Krunić u igru je ušao u 69. minuti.

22. Edin Višća (Basaksehir)

Edin Višća je u pobjedi Basaksehira nad Gaziantepsporom rezultatom 1:0 na terenu proveo svih 90 minuta. U drugom ligaškom susretu protekle sedmice njegov tim je odigrao 2:2 s Sivassporom, a Višća je odigrao čitav susret, te je asistirao za drugi pogodak.

23. Izet Hajrović (Eibar)

Eibar je poražen od Real Madrida sa 2:0, a Hajrović je u igru ušao u 85. minuti susreta.

24. Edin Džeko (Roma)

Edin Džeko je u debaklu Rome protiv Barcelone (6:1) promašio jedanaesterac, no iskupio se postignutim pogotkom u samom finišu susreta. U porazu Vučice od Atalante rezultatom 2:0 na terenu je proveo svih 90 minuta. 


25. Vedad Ibišević (Hertha)

Hertha je poražena od Bayern Munchena sa 2:0. Ibišević se vratio nakon suspenzije i na terenu je proveo 56 minuta. Požutio je u 48. minuti.

26. Ermin Zec (Gabala)

Gabala je u Evropskoj ligi remizirala s PAOK-om rezultatom 0:0, a Zec je odigrao čitav susret. U ligaškom susret Gabala je remizirala s Ravanom (1:1), a Zec je

27. Milan Đurić (Cesena)

Cesena je minimalnim rezultatom savladao Pescaru, a  Milan Đurić nije bio u konkurenciji za meč.

28. Armin Hodžić (Dinamo Zagreb)

Armin Hodžić se zbog povrede nije našao u konkurenciji za mečeve Dinama protiv Arsenala (0:3) i Lokomotive (3:1), te će van terena izbivati oko mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.