Bivši prvak Evrope kreće u rekonstrukciju tima, a za trenera želi Dušana Tadića!

Interesantan plan

Bivši prvak Evrope kreće u rekonstrukciju tima, a za trenera želi Dušana Tadića!

Edmir Škorić

Dušan Tadić je prošlog ljeta tigao u Fenerbahče, ali bi nakon samo jedne sezone reprezentativac Srbije mogao da napusti Istanbul i, interesantno, postati trener.

Tadić je bio jedan od nekolicine vrhunskih zvjezdanih fudbalera koji su pojačali ambiciozni Fener na čelu sa predsjednikom Alijem Kocom. Uz Tadića, stigao je i Edin Džeko, Fred, Rade Krunić, Leonardo Bonucci...

Ipak, sve te zvijezde nisu barem za sada pomogle Feneru, koji je ostao bez šansi da osvoji Kup, ispao u četvrtfinalu Konferencijske lige od Olympiakosa, a za vodećom Galatom zaostaje četiri boda u ligi.

Ukoliko Fener ne osvoji titulu na koju toliko dugo čeka, moglo bi da dođe do potpunog raskola u ekipi i mnoge zvijezde bi mogle da napuste klub. Dušan Tadić je u posljednje vrijeme bio pod žestokim krtikama kao jedan od kapitena Fenera, a navodno je u sve lošije odnosu sa trenerom Ismailom Kartalom.

Tadić bi mogao lako da napusti Tursku, a čini se da neće imati problem da nađe novi angažman. Naime, nalazi se na radaru svog bivšeg kluba Ajaxa. Nizozemci su krenuli u potpunu rekonstrukciju ekipe, spremaju se dovesti i novog trenera, sa ciljem da se vrate na staze stare slave nakon užasne sezone.

Oglasi

Srbin je dres Ajaxa nosio pet godina i bio je jedan od ključnih igrača u Amsterdamu, pa mu se svi raduju. Iako nema jasne ideje ko će iduće sezone trenirati Ajax, tvrdi se da fudbalski direktor Marijn Beuker radi ozbiljno. Koga god Beuker izabere, želi formirati ekipu s visokim fudbalskim znanjem i ciljem da u budućnosti postanu prvaci.

U Tadiću vidi upravo to, lidera koji bi mogao da bude ključan, pa će pokušati da ga vrati. Turski Fotomac tvrdi da bi Ajax bio spreman ponuditi Tadiću mjesto trenera veoma brzo, vjerovatno nakon što odradi još jednu sezonu kao igrač.

Srbijanski igrač ima ugovor s Fenerom još godinu dana. Nakon završetka karijere želi raditi kao trener. Ajax je među timovima na koje cilja. Objasnio je to već ranije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Istina je da sam već u mislima razmišljao o tome da postanem trener. Kao kapiten, uvijek sam pokušavao ostati pozitivan. Želim uspostaviti vezu između stručnog štaba i igrača na terenu i izvan njega. Uvijek razmišljam o tome što je najbolje za ekipu", izjavio je Tadić.

Možda Tadić još može da ponudi kao fudbaler, a nema nikakve sumnje da ga čeka i uzbudljiva trenerska karijera. Xabi Alosno je primjer kako vrhunski igrači mogu brzo da postanu i vrhunski treneri, a to bi mogao biti slučaj i sa Tadićem.

Top Komentari

hevew53007
Suprug i ja izgubili smo višak kilograma bez dijeta i vježbanja i to u samo dva tjedna. Najučinkovitiji lijek koji je pomogao milijunima i pomoći će vam:----> use.my/iketo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti