Navijači Rijeke za rušenje snova krive istog čovjeka: "Je li ga i dalje ne zanima kad je utakmica?"
Foto: Pixsell

Bolan poraz od Dinama

Navijači Rijeke za rušenje snova krive istog čovjeka: "Je li ga i dalje ne zanima kad je utakmica?"

Admin Čaušević

Rijeka je imala goluba u ruci, a na kraju je ostala i bez vrapca. Tako bi se mogla opisati utakmica hrvatskog prvenstva koju je Dinamo poslije preokreta dobio sa 2:1 te otišao na četiri boda prednosti pred tri posljednja kola.

Skoro 70 minuta Rijeka je bila bolji protivnik u derbiju prvenstva Hrvatske. Dominacija na terenu krunisana je (samo) jednim golom i to onim Marka Pjace iz penala.

Kad je primio gol Dinamo se malo trznuo, a do izjednačenja je stigao majstorijom Brune Petkovića iz slobodnjaka. Bio je to jedan od najljepših pogodaka sezone.

Rijeka je poslije toga krenula po pobjedu. Ali umjesto slavlja stiglo je razočarenje pošto je Arber Hoxha prvim ligaškim golom za Dinamo zabio za trijumf Modrih.

I dok većina navijača Rijeke na Facebooku daje podršku svojim ljubimcima, ima i onih koji za poraz krive trenera Željka Sopića zbog načina na koji je vodio susret.

"Sve smo imali i sve uprskali. Sopićev poraz. Loše zamjene. Prekasno nakon Pjacinog gola. Trebalo je po još jedan."

Oglasi

"Dečki, je li se zna šta? Je li Sopića i dalje ne zanima kad se igra utakmica?"

"Sopiću košta tebe vađenje Fruka, dok igraju škrtice Pjaca i Pašalić koštalo te titule. Ne bi dodali loptu još Janković Ivanović ne vide nikoga samo gol.

"Stavljaj ti opet ono drvo Ivanovića, a na klupi drži Marića koji je iskusniji i zna igrati velike utakmice"

U komentare su se sasvim logično uključili i pojedini navijači Dinama. Posebnu pažnju je privukao jedan komentar na Sopićev račun.

"Nadam se da su iritantnom ćelavom lajavcu začepljena usta. Na stranu to, kao navijač Dinama, imam potrebu čestitati svim navijačima Rijeke na hrabroj sezoni, daleko najljepši nogomet su igrali i da su osvojili naslov bilo bi zasluženo!

Kada šutiš i radiš u tišini rezultati se vide, mogli bi i još neki klubovi primijeniti tu strategiju. Budite ponosni na dečke, jer to od njih niko ili malo ko se nadao", poručio je Dinamovac.

Do kraja prvenstva su ostala tri kola, a Dinamo sada ima četiri boda prednosti i titula je za Riječane vjerovatno izgubljena. Priliku za kakvu-takvu osvetu će imati u finalu Kupa, također protiv Dinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi