Split je vjerovao da je nedjelja konačno "taj dan", a onda je stigao hladan tuš za Ivana Perišića
Foto: Pixsell

Vatreni još uvijek na čekanju

Split je vjerovao da je nedjelja konačno "taj dan", a onda je stigao hladan tuš za Ivana Perišića

Admin Čaušević

Nakon odrađene suspenzije navijači Hajduka će konačno sa tribina Poljuda moći gledati meč Hajduka. Radi se o susretu protiv Varaždina koji je manje-više revijalnog karaktera pošto je za oba tima sezona praktično završena. 

Unazad danima se špekulisalo da bi Ivan Perišić mogao zaigrati u startnoj postavi Hajduka i vjerovalo se da je nedjelja taj dan pošto je duel sa Varaždinom kao idealan za Vatrenih dobije priliku od prve minute.

Ipak, kada su stigli sastavi na neki način stigao je i hladan tuš za Perišića pošto je Jure Ivanković odlučio da 35-godišnji još uvijek nije spreman za startnu postavu.

Perišić je od potpisa za Hajduk uspio skupiti 127 minuta raspoređenih u pet nastupa i očekivalo se da protiv Varaždina bude starter, međutim to se nije desilo.

S obzirom da se oporavio od povrede u slučaju da se ne desi nešto nepredviđeno Perišić će sigurno putovati sa reprezentacijom Hrvatske na Evropsko prvenstvo.

Očekivalo se da u finišu sezone bude starter u nekim utakmicama Hajduka i tako najavi da u Njemačku dolazi potpuno spreman, međutim to još uvijek nije slučaj.

Oglasi

Nakon utakmice s Varaždinom, splitskim Bijelim će ostati još tri susreta. U pitanju su gostujući dueli sa Istrom 1961 i Lokomotivom te domaći meč sa Goricom.

Pošto mu se iz meča u meč povećava minutaža vjeruje se da će Perišić gotovo pa sigurno biti starter u jednom od preostalih mečeva Hajduka.

Pošto se uglavnom radi o susretima za prestiž i to protiv ekipa koje su slabije od Hajduka takvi protivnici se nameću kao idealni za startnu postavu, ipak konačna odluka je na Ivankoviću.

Sam Perišić je ranije insistirao da zaigra, bilo je to u mečevima protiv Dinama kada mu je tadašnji trener Mislav Karoglan i ispunio želju, ali sjajni bočni fudbaler nije mogao pomoći previše Hajduku pošto su protiv najvećeg rivala upisani porazi u prvenstvu i Kupu.

Inače, što se tiče Perišićeve budućnosti za sada nema naznaka da će na ljeto napustiti Poljud bez obzira što je iza splitskog kluba turbulentno proljeće.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi