Derbi vječitih rivala privukao najviše pažnje

Najgledaniji susreti prvog dijela premijerligaške sezone

Adnan Beganović

Prvi dio premijerligaške sezone okončan je juče, a nakon 18 odigranih kola na čelu premijerligaške karavane nalazi se tuzlanska Sloboda.

Premijerligaški susreti na tribine bosanskohercegovačkih stadiona nisu privukli veliki broj gledaoca. Na 144 susreta ukupno je, prema službenim podacima, bilo prisutno nešto više od 203.000 gledalaca.

Najgledaniji susret u dosadašnjem dijelu prvenstva bio je onaj između Željezničara i Sarajeva koji je na Grbavicu privukao 9.500 gledalaca, a SportSport.ba vam donosi listu od sedam najgledanijih susreta u prvom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo je to da je od sedam najgledanijih susreta prvog dijela sezone u pet jedan od aktera bio aktuelni bh. prvak Sarajevo.

Čelik - Sarajevo 1:1 (4.500)

U okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Zenici su snage odmjerili Čelik i Sarajevo. Duel starih rivala i pored bojkota domaćih navijača, na tribine stadiona Bilino polje privukao je 4.500 gledalaca.

Na kraju je rezultat glasio 1:1, a domaći su poveli autogolom Anela Hebibovića, da bi poravnao Leon Benko.

Sloboda - Zrinjski 2:1 (5.000)

Dobre igre Slobode nisu ostale nezapažene, pa je tuzlanska ekipa počela privlačiti sve više gledalaca na tribine, kako na domaćim, tako i na gostujućim susretima.

Duel 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Zrinjskog na tribine stadiona Tušan privukao je 5.000 gledalaca, koji su imali šta vidjeti. Sloboda je slavila 2:1, a pogotke za domaće su postigli Zajko Zeba i Damir Mehidić, dok je za Plemiće u samoj završnici pogodio Vučina Šćepanović.

Pogodak Zebe sa nekih 50 metara je jedan od najljepših u Premijer ligi svih vremena.

Sarajevo - Široki Brijeg 2:1 (5.000)

U okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu su se sastali Sarajevo i Široki Brijeg. Ovaj duel na tribine našeg najvećeg stadiona privukao je 5.000 gledalaca koji su zadovoljni otišli svojim kućama.

Sarajevo je slavilo 2:1, iako su gosti preko Wagnera prvi stigli do prednosti. Golove za preokret i pobjedu Sarajeva postigli su Leon Benko i Miloš Stojčev.

Zrinjski - Široki Brijeg 0:0 (5.000)

Veliki hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega odigran je u 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Duel Zrinjskog i Širokog Brijega odigran je u Mostaru, a 5.000 navijača razočarano je napustilo stadion Pod Bijelim brijegom pošto je susret završio bez golova.

Sarajevo - Sloboda 1:0 (5.500)

Treći najgledaniji susret u prvom dijelu premijerligaške sezone bio je onaj između Sarajeva i Slobode. Igralo se 14. kolo Premijer lige, a u goste Sarajevu stigla je tuzlanska Sloboda.

Bordo tim je slavio s minimalnih 1:0, a pobjedi domaće ekipe svjedočilo je 5.500 gledalaca na tribinama našeg najvećeg stadiona. Jedini pogodak i to pred sami kraj susreta postigao je Amer Bekić.

Sarajevo - Zrinjski 0:1 (7.000)

Duel Sarajeva i Zrinjskog odigran u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine je drugi najgledaniji u prvom dijelu sezone.

Na tribinama našeg najvećeg stadiona okupilo se 7.000 gledalaca, a većina je stadion napustila nezadovoljna. Gosti iz Mostara su slavili s minimalnih 1:0, a jedini pogodak u samom finišu je postigao Aleksandar Radulović.

Željezničar - Sarajevo 1:0 (9.500)

Najveći bosanskohercegovački derbi odigran je u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na Grbavici je gostovalo Sarajevo, a minimalnu pobjedu ostvario je Željezničar.

Duel vječitih rivala na tribine stadiona Grbavice privukao je 9.500 gledalaca, koji su vidjeli samo jedan pogodak. Radovali su se domaći navijači, a pobjedu Željezničaru donio je brazilski internacionalac Tiago.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.