Musemić: Mi smo bosanskohercegovački Leicester

Sloboda od 6. do 20. februara u Antaliji

Musemić: Mi smo bosanskohercegovački Leicester

Adnan Beganović

"Mi smo bosanskohercegovački Leicester. Prije par godina smo i mi i Leicester bili u nižem rangu. Niko nas nije očekivao na vrhu, kao što niko na Otoku Leicester nije očekivao na vrhu nakon 15 odigranih kola", na početku razgovara pomalo u šali za SportSport.ba govori Husref Musemić, šef stručnog štaba aktuelnog lidera premijerligaške karavane, FK Sloboda.

Nakon 18 odigranih kola u Premijer ligi na čelu tabele nalazi se Sloboda, koja je sasvim sigurno najprijatnije iznenađenje prvog dijela sezone. Izabranici Husrefa Musemića ostvarili su 12 pobjeda, četiri remija i samo dva puta su teren napuštali pognutih glava.

"Iskreno, nismo očekivali ovakav razvoj događaja. Naš cilj prije početka sezone bio je ostanak u eliti, ali eto spletom raznih okolnosti, na vrhu smo. Imali smo problema na samom početku sezone, igrali smo bez Kostića i Škahića. Porazom smo otvorili sezonu, ali kako se bližio kraj, igrali smo sve bolje i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo", istakao je Musemić za SportSport.ba.

S dobrim rezultatima porasle su i ambicije Tuzlaka, što ne krije ni šef stručnog štaba Slobode.

"Imamo se pravo nadati tituli. Imamo dobar raspored, pokušat ćemo na kraju prvi proći kroz cilj. Neće biti lako, još mnogo ekipa ima tekve ambicije, a fudbal jeste zanimljiv upravo zbog toga što često i ne bude onako kako se nadate ili kako se očekuje", dodao je Musemić.

Osim dobrih rezultata u prvenstvu Sloboda je stigla i do četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

"Imali smo težak raspored u Kupu, igrali smo protiv Čelika, koji je jako neugodna ekipa. No, uspjeli smo se plasirati među osam najboljih i tu ćemo pokušati ići do samog kraja", ističe Musemić.

Pred sami kraj prvog dijela sezone predsjednik Slobode Azmir Husić je najavio odlazak zbog nesuglasica sa gradskim strukturama, no na kraju je sve to riješeno na najbolji mogući način, a sva ta situacija nije uzdrmala ekipu.

"Pokušali smo ostati izvan te priče. Fokusirali smo se samo na teren i uspjeli smo ostvariti dvije pobjede u posljednja dva susreta. Drago nam je što je pronađen zajednički jezik i što ćemo svi zajedno krenuti u drugi dio sezone", govori šef struke premijerligaškog lidera.

Musemić je igračima dao slobodno do 16. januara, a ekipu će zajedno sa čelnim ljudima kluba pokušati pojačati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Momci su od danas na odmoru. Umorni su oni od mene, a i ja od njih. Treba nam svima odmor. Prozivka je zakazana za 16. januar, a prvi dio priprema obavit ćemo u Tuzli i najvjerovatnije u Međugorju. Nakon toga, od 6. do 20. februara smo u Antaliji gdje ćemo odigrati i nekoliko prijateljskih susreta. Pokušat ćemo se pojačati, prije svega na poziciji lijevog beka i krilnog napadača. Ne zato što sam nezadovoljan igrama fudbalera koji sada pokrivaju te pozicije, nego jednostavno mislim da nam treba još par igrača kako bismo na najbolji način mogli iznijeti drugi dio sezone", zaključio je Musemić. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.