Beganović: Zadovoljni smo rezultatima, fali nam malo širine

Trener Čelika na kraju polusezone za SportSport.ba

Beganović: Zadovoljni smo rezultatima, fali nam malo širine

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika iz Zenice nakon 18.kola u Premijer ligi zauzimaju sedmu poziciju s istim brojem bodova kao i Željezničar na šestom mjestu. Zeničani su osvojili 28 bodova, te su devet bodova iznad ekipa koji se nalaze na pozicijama koja vode u niži rang.

Šef stručnog štaba Elvedin Beganović ekipu Čelika je preuzeo u 15.kolu od Borisa Pavića, koji se razišao s klubom s Bilinog polja. U četiri utakmice na klupi crno-crveni, trener Zeničana je ubilježio dvije pobjede (Olimpic i Drina), te dva poraza (Sloboda i Mladost).

Nakon završetka polusezone, strateg Čelika se kratko osvrnuo na dugu polusezonu, koja je privedena na najbolji mogući način sa tri boda u Zvorniku.

"Ispunili smo cilj, osvojili smo tri boda protiv Drine i na pauzu idemo rasterećeni, iako se ne smijemo opustiti. Još 13.kola je do kraja, svaki kiks na domaćem trenu može biti koban, tako da nam predstoji još borbe kako bi došli do opstanka u Premijer ligi. U narednim danima očekujem da imamo zajednički ručak, te da se ekipa raspusti do otprilike 10. januara, kada bi krenuli s pripremama za nastavak sezone. Kada su u pitanju odlasci ili dolasci igrača, to je još na čekanju jer nemamo rukovodstva kluba, tako da je sve trenutno neizvjesno", ističe Beganović.

U glavi ima neke zamisli oko igračkog kadra, te se osvrnuo na igru ekipe u proteklih 18.kola

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na ovih 14 igrača koji su iznijeli teret u 18 odigranih kola, nama su potrebna najmanje dva kvalitetna pojačanja, jedan u veznoj liniji, te jedan napadač. Imamo odličnu odbranu i zamjene, tako da tu ne bih ništa mijenjao. Ali evidentno je da nam fali širine u rosteru. Kada je u pitanju polusezona zadovoljni smo rezultatima, kada se zna situacija u i oko kluba. Nije to jednostavno sve gledati i slušati, ali igrači zaslužuju sve čestitke. Naravno treba pohvaliti sve igrače, ali naša igra nije ista sa ili bez Mahira Karića, tu su naravno Dedić i Bajraktarević, te sjajna odbrana i golman Adilović. Zadovoljan sam kako se razvijaju Bureković i Popović, oni zaslužuju standardno mjesto u mladoj reprezentaciji BiH. Nadam se da ćemo i udrugom dijelu sezone igrati dobro, te sezonu završiti u gornjem dijelu tabele", kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.