Zanimljiva izjava Bafatembija Gomisa

"Igranje igrica pomaže mi da budem bolji fudbaler"

Endin Čaušević

Napadač Swanseaja Bafatembi Gomis izjavio je da mu igrica Football Manager pomaže u stvarnosti da bude bolji fudbaler.

Francuz je zaljubljenih u igricu Football Manager, a nakon što je potpisao za Swansea upravo je igricu koristio kako bi što bolje upoznao ekipu u koju je stigao. Gomis je rekao da je na igrici istraživao sve fudbalere Swanseaja, te da je detaljno proučavao njihove kvalitete kako bi se što bolje uklopio u tim.

"Nakon što sam potpisao ugovor otišao sam na odmor i počeo da igram Football Manager. Imao sam najnoviju verziju na kojoj su uz imena bile i slike igrača i tako sam počeo proučavati svoje nove saigrače", rekao je Gomis.

Gomis je priznao da mu je to puno pomoglo u adaptaciji na novi tim i nove saigrače.

"Sve sam istražio. Njihova imena, gdje su prije igrali, ocjene i kvalitete koje imaju kako bi se što bolje uklopio u tim. Ovdje mnogo pada kiša i to mi daje priliku da što više igram igricu. Nekad se moja žena iznervira, ali šta ću", dodao je francuski fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.