Danas 17. kolo Premiershipa

Englezi na nogama: Boxing Day krade svu pažnju

Edmir Škorić

Popularni Boxing Day je pred nama, utakmice 17. kola engleskog Premiershipa mogle bi biti spektakularne.

Britanci lude za nogometom, a nikad kao ovih dana - krajem godine. U sedam dana strpana su tri kola, dan nakon Božića je ipak poseban kada je otočki nogomet u pitanju.

I svake godine, u ovo doba, stvarno bude puno uzbuđenja u Premiershipu. Ove godine također, obzirom na stanje na tabeli, formu nekih klubova, imamo pravo da se nadamo spektaklima.

Sve utakmice 17. kola igraju se danas, a počinju od 13:45 sati. I baš taj meč, na Britannia stadionu, između Stoke Cityja i Manchester Uniteda, ima posebnu draž. Igrat će rasterećni Stoke i United koji je pod pritiskom. Zapravo, ne toliko sam United koliko Louis van Gaal, koji bi mogao dobiti otkaz ukoliko Crveni vragovi ne ostvare pobjedu.

Najveći dio utakmica počinje u 16 sati, a sve oči uprte su u duel na Anfieldu. Kloppov Liverpool igra promjenljivo, a sada ga čeka najteži ispit - duel s liderom na tabeli. Lisice s Vardyjem i Mahrezom neumoljivo koračaju prema tituli, mada će mnogi reći da se ona ne osvaja u decembru i da će teško ovaj klub zadržati mjesto na kojem se nalazi.

A vrebaju Arsenal i Manchester City. Topnici gostuju ove sezone ne tako dobrom Southamptonu, a kako se Wengerovi momci nalaze u super-formi, pripada im uloga favorita. Još veću ulogu favorita ima City na Etihadu protiv pretposljednjeplasiranog Sunderlanda. 

Zanimljiv će svakako biti i duel Aston Ville i Bilićevog West Hama, koji želi da se domogne Evrope, a gostuju timu koji je sa sedam bodova čvrsto zakovan za dno. 

Dosta pažnje privlači i okršaj Chelseaja i Watforda. Guus Hiddink će opet debitovati na klupi Plavaca, koji su počeli da igraju bolje od odlaska Josea Mourinha. Tottenham pobjedom nad Norwichom želi zadržati korak za Leicesterom, Arsenalom i Cityjem, dok je u sjeni ovih sjajnih duela onaj između Newcastlea i Evertona, a gdje bi moglo da bude itekako zanimljivo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još igraju Swansea i West Bromwich Albion, te Bournemouth i Crystal Palacec. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.