Liga BiH za žene

Malene slavile protiv Rudara iz Ugljevika

Veliku pobjedu ostvarile su večeras košarkašice Mladog Krajišnika savladavši na svom terenu Rudar iz Ugljevika (66:54). 

Dvorana Obilićevo bila je slabo posjećena, ali to nije smetalo "malenim" da naprave iskorak ka opstanku u ligi.

Utakmica je odigrana na mali broj poena, a drugačije nije moglo ni da bude kada se uzme u obzir katastrofalan procenat šuta obje ekipe. 

Glavni krivac poraza gošći zasigurno je bio loš učinak sa linije 6.75, svega 7 % (1/14). U drugim segmentima igre nijedna ekipa nije briljira, ali je domaćin na kraju, ipak, upisao zlata vrijedne bodove.

U redovima Mladog Krajišnika najviše se istakla mlada Nikolina Zubac sa 20 pogodaka, a u protivničkom timu najbolja je bila Svijetlana Ilić sa istim košgeterskim učinkom.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Banjalučanke u narednom kolu gostuju ekipi Banovića od kojih su poražene u prvom dijelu prvenstva.

"Prije svega bih čestitao svojim igračicama na velikom zalaganju i ostvarenom trijumfu. Igra nije bila sjajna, dosta smo grešili, ali smo na kraju slavili, što je najvažnije. Sljedeći protivnik nam je veoma kvalitetna ekipa Banovića i tu očekujem veliku borbu. Pobjeda se nameće kao imperativ i mislim da smo u stanju to i da ostvarimo", rekao je nakon meča trener Mladog Krajišnika Miroslav Gašpar. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.