Građani u finalu

Veliki preokret Cityja za finale Capital Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja plasirali su se u finale Capital One Kupa. Građani su u revanš susretu na Etihadu savladali Everton s 3:1, te su s ukupnih 4:3 ostvarili plasman u finale.

Nije dobro počeo meč za domaće. Ross Barkley je nakon 18 minuta igre pogodio za vodstvo gostiju, ali samo šest minuta kasnije Fernandinho poravnava rezultat na 1:1.

Iako je prilika u prvom dijelu bilo još, na odmor se otišlo neriješenim rezultatom (1:1), da bi pobjednik bio odlučen u samom finišu.

Prvo je u 70. minuti Kevin de Bruyne pogodio za prednost od 2:1, da bi plasman Cityju u finale šest minuta kasnije donio Sergio Aguero.

Protivnik Građanima u finalu biće ekipa Liverpoola.

Capital One Kup, polufinale:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Everton 3:1 (Fernandinho 24', De Bruyne 70', Aguero 76' / Barkley 18')


Barkley GOAL (0:1) Manchester City vs Everton... by OfficialGoals
Fernandinho GOAL (1:1) Manchester City vs... by OfficialGoals
De Bruyne GOAL (2:1) Manchester City vs Everton... by OfficialGoals
Aguero header GOAL(3:1) Manchester City vs... by OfficialGoals
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.