Trener Real Madrida nakon pobjede

Zidane: Ne čudi me što je Roma odigrala dobro

Trener Real Madrida Zinedine Zidane bio je zadovoljan nakon utakmice u kojoj je Real Madrid potvrdio plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Kraljevski klub je i večeras savladao Romu rezultatom 2:0, iako je lako moglo biti i drugačije.

"Odigrali smo prilično dobro, ali je i naš protivnik bio na nivou. Roma je igrala vrlo kvalitetno, ali to je po meni normalno. Na kraju, postigli smo četiri pogotka u dvije utakmice, nismo primili niti jedan i zasluženo smo u četvrtfinalu", rekao je Zidane, koji je dodao:

"Nije čudo što je Roma pružila jak otpor, jer ta ekipa se nalazi u velikoj pobjedničkoj seriji u italijanskoj ligi. U prvom poluvremenu je Roma imala nekoliko prilika i možda su navijači bili malo nervozni, ali publika na Bernabeu je uvijek zahtjevna. Igrači to već znaju".

Zidane je prokomentarisao i detalj iz finiša utakmice, kada je priliku za igru dobio legendarni Francesco Totti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bilo mi je drago kada je Totti ušao u igru. Sretan sam što je dobio onakav aplauz, jer on je veliki igrač", zaključio je trener Real Madrida.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.