Festival promašaja koštao Romu na Bernabeu
Foto: EPA

Real Madrid u četvrtfinalu

Festival promašaja koštao Romu na Bernabeu

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon večerašnje pobjede protiv Rome rezultatom 2:0.

Rimljani su djelovali kao daleko ozbiljnija i bolja ekipa nego što to konačan rezultat pokazuje. Prvu veliku šansu imali su već u 14. minuti kada je napadač Vučice Edin Džeko izašao jedan na jedan sa Navasom, ali šutirao veoma loše pored gola.

Samo desetak minuta kasnije, Džeko je proigrao Salaha, a Egipćanin je iz velike šanse promašio čitav gol. Da sve ne prođe u znaku Rimljana u prvom poluvremenu pobrinuo se Ronaldo sa dvije prilike prije odlaska na odmor, ali promjene rezultata nije bilo.

U nastavku meča je prvo James Rodriguez imao veliku šansu, ali je Szczesny sjajno odbranio. Samo minut kasnije Salah je promašio novu stopostotnu priliku za goste, da bi nešto kasnije Manolas također loše reagovao iz zlatne prilike.

Kazna za promašaje je stigla u 64. minuti, kada je Ronaldo nakon sjajnog centaršuta sa desne strane pogodio za 1:0. Samo četiri minute kasnije James Rodriguez je udvostručio vodstvo Madriđana i riješio sve dileme oko pobjednika.

Do kraja utakmice, pobjeda Real Madrida je mogla biti i ubjedljivija, ali je Ronaldo u 74. minuti promašio idealnu priliku za 3:0. Ostalo je 2:0, pa se kraljevski klub plasirao u četvrtfinale nakon ukupne pobjede od 4:0 u dvomeču.

Miralem Pjanić je izašao na poluvremenu ove utakmice vjerovatno zbog povrede, dok su Džeko i Zukanović na izuzetno visokom nivou odigrali cijeli meč.

Liga prvaka, osmina finala:

Real Madrid-Roma 2:0 (Ronaldo 64', Rodriguez 68')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi