Zrinjski sve bliže ostanku u eliti

Velika pobjeda Plemića: Vogošća pala u Mostaru

Adnan Beganović

U posljednjem susretu 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Zrinjskog su savladali Vogošću (26:20).

Iako je Vogošća u današnji duel ušla kao apsolutni favorit, Plemići su na terenu pokazali više i zasluženo su slavili.

U prvom dijelu je vođena prava rovovska bitka, Zrinjski imao rezultatsku prednost, a na odmor se otišlo pri rezultatu 13:12 za domaće.

Plemići su drugi dio otvorili serijom 3:0, a sredinom drugog poluvremena imalu su prednost od devet golova, pa se već tada znao pobjednik.

Najefikasniji u redovima mostarske ekipe bili su Matej Sarajlić sa osam, te Marijan Marić sa šest pogodaka, dok je kod Vogošće sa sedam pogodaka najefikasniji bio Anes Bečić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovom pobjedom Plemići su se učvrstili u sredini tabele, te su došli korak bliže ostanku u eliti, dok je Vogošća i pored poraza i dalje drugoplasirana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.