Španac napušta Juventus?

Morata: Povratak u Real je realna opcija

Španski napadač Alvaro Morata najavio je da bi od naredne sezone mogao ponovo napustati za Real Madrid.  

Kraljevi su prodali Moratu 2014. godine u Juventus, ali su zadržali pravo da ga u roku od tri godine vrate na Santiago Bernabeu i to bi se, kako stvari stoje, moglo desiti već u ljetnom prijelaznom roku. 

"To je realna opcija, svi to znaju, a ja želim da više prestanu sve te priče o mom povratku. Želim, pripadati svom klubu, znati gdje ću biti nekoliko godina i gledati u budućnost", kazao je Morata za Goal i potom dodao da se redovno čuje sa Realovim direktorom Emiliom Butraguenom.

"Zahvalan sam mu, stalno se zanima kako sam, kako mi je, čestita mi kad zabijem... I on je igreao u Realu, došao iz škole kluba do reprezentacije. Također, razgovaram i s Morientesom povremeno i ponosan sam zbog toga jer kad sam bio dječak, čekao sam njegov autogram."

Inostrani mediji su također objavili informaciju da je moguće da Real Madrid vrati Moratu za isti novac i potom ga proslijedi Arsenalu, ali uz veliku zaradu. Kao svota koju je londonski klub spreman ponuditi spominje se 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Morata je ove sezone odigrao 28 mečeva u Seriji A i postigao šest golova.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.