Novi poraz Kraljeva: Barca ukrala Realu novog Messija

Mladi Argentinac karijeru nastavlja u Barceloni?

Novi poraz Kraljeva: Barca ukrala Realu novog Messija

Adnan Beganović

Jedan od najtalentovanijih argentinskih fudbalera, mladi 16-godišnji Lucas Patanelli, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Barceloni.

Još jedan poraz Real Madrida. Osim na terenu, Real Madrid gubi bitke s Barcelonom i van terena, bar tako javljaju španski mediji.

Naime, "kraljevski klub" i Barcelona već nekoliko mjeseci vode bitku za mladog fudbalera Indenpendientea kojeg fudbalski stručnjaci porede sa najboljim svjetskim fudbalerom Lionelom Messijem.

Mladi Patanelli je jesenas otkrio da će najvjerovatnije potpisati za Real i tada se činilo da je madridski klub dobio bitku. 

"Želio bih da profesionalni debi imam u Independienteu. Moj san je igrati u Prvoj ligi sa ovim klubom. No, ako bih profesionalni debi imao u Realu to bi bilo još bolje. Ako budem morao ići u inostranstvo, onda je Real moj izbor", izjavio je prije nekoliko mjeseci mladi fudbaler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, danas stvari izgledaju drugačije, odnosno španski mediji javljaju da će njegov novi klub biti Barcelona, koja je navodno za četiri miliona eura otkupila 50% prava na Patanellija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti