Sarajevo ima mlađi tim od Željezničara

Ko su najmlađi i najstariji akteri 107. derbija?

Dva dana uoči sarajevskog derbija zanimljivo je pogledati i koja ekipa ima mlađi sastav. Nakon nekoliko godina, taj tim nije Željezničar, već Sarajevo.

Prosjek starosti u timu sa Koševa je 24 godine, dok su igrači Plavih sa Grbavice 'nešto stariji' i njihov prosjek je 24,7 godina. 

Interesantno, i najstariji i najmlađi akteri derbija nastupaju u bordo dresu. Najiskusniji igrač koji će biti u konkurenciji za nedjeljni meč je Džemal Berberović, koji je rođen 5.11.1981. godine. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine ima 34 godine i godinu je stariji od Jadranka Bogičevića (33), najstarijeg igrača iz Željine svlačionice.

Kada je riječ o onim igračima od kojih se tek očekuje da naprave mnogo toga u karijeri, ubjedljivo najmlađi fudbaler u oba tima je Demirel Veladžić, koji je rođen 15.5.1999. godine. Mladi Veladžić će narednog mjeseca proslaviti svoj tek 17. rođendan...

Ipak, obzirom da je objektivno teško očekivati da Veladžić nastupi u derbiju, treba spomenuti i standardnog člana udarne postave Sarajeva Advana Kadušića (18), koji će najvjerovatnije biti najmlađi igrač na terenu koševskog stadiona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najmlađi fudbaler Željezničara je 18-godišnji Ajdin Mujagić a, ukoliko Edis Mulalić na teren pošalje tim kakav se očekuje, najmlađi igrač Plavih trebao bi biti dvadesetogodišnji Kerim Memija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.