Bešlija: Željezničar je malo pao, ali to će riješiti Mulalić

Nekadašnji igrač Željezničara za SportSport.ba

Bešlija: Željezničar je malo pao, ali to će riješiti Mulalić

Sarajevo i Željezničar u nedjelju će u okviru 26. kola BHT Premijer lige BiH odigrati 107. vječiti derbi. 

Utakmica koja će biti odigrana na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" će ujedno dati odgovor na pitanje koji će klub biti bliže plasmanu u evropska takmičenja, a o nadolazećem derbiju za SportSport.ba je govorio naš nekadašnji reprezentativac Mirsad Bešlija. 

Svojevremeno sa velikim uspjehom Bešlija je nosio dres Željezničara, pa stoga ne čudi kome ide podrška u nedjeljnoj utakmici.  

"Derbi će definitivno ponuditi jednu kvalitetnu utakmicu, jer će i odlučiti koji klub će se plasirati u Evropu. Ja sam u prošlosti nastupao za Željezničar i normalno je da očekujem da će moj klub slaviti, ali treba uzeti u obzir da su obje ekipe podjednako kvalitetne. Možda je Željezničar malo i psihički pao nakon poraza od Slobode, međutim tu je Edis Mulalić da poradi na tome onako kako zna i kako je to uradio u prošlom derbiju na Grbavici", kazao je Mirsad Bešlija na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Bešlija je istakao da će se najveća borba voditi na sredini terena. 

"Mislim da će vezna linija presuditi i da će se puno toga odvijati na sredini terena. Obje ekipe imaju kvalitetne pojedince u svojim redovima, počevši od Benke, Duljevića, Bekića, do Lendrića, Bekrića i Stevanovića. Ne bih želio nikoga posebno izdvajati, svi su podjednako dobri. Kolektiv će presuditi u derbiju", smatra iskusni Bešlija.

Nekadašnji bh. derbiji su donosili više naboja u odnosu na današnje, a toga je svjestan i Bešlija.

"Po meni su najbolji derbiji bili oni poslijeratni. Bilo je nekako više naboja. Ipak, ne sumnjam da će i ovaj nedjeljni donijeti kvaliteta i da će opravdati derbi", istakao je Bešlija na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, Bešlija je kao igrač prvi put u Željezničar dospio 2000. godine iz visočke Bosne i tokom karijere je još nastupao za Genk, Hearts, St. Truiden. Karijeru je okončao prije tri godine upravo u Željezničaru. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi