"Bolje je što nisam danas u Želji, derbije uvijek gubim"

Alen Mešanović uoči derbija za SportSport.ba

"Bolje je što nisam danas u Želji, derbije uvijek gubim"

Alen Mešanović svojevremeno se nije dugo zadržao na Grbavici. Za Željezničar je nastupao u jednoj sezoni, ali ipak ostao je u sjećanju navijačima i to ponajviše zahvaljujući golovima koji su imali veliki značaj. 

Ljubav i privrženost između Mešanovića i navijača Željezničara je obostrana, jer ovaj "posljednji romantik na bh. fudbalskoj sceni" i dan-danas sa velikim zanimanjem prati tim iz Doline ćupova. U razgovoru za SportSport.ba bivši napadač je otkrio svoja očekivanja od 107. vječitog derbija. 

"Pratim i danas situaciju u Premijer ligi BiH, a posebno u Željezničaru. Bilo je za očekivati da klub krene prema naprijed nakon malog zatišja, a za to velike zasluge pripadaju upravi kluba, treneru i samim navijačima koji nikada nisu okrenuli leđa Željezničaru. Potrebno je malo vremena da se poslože sve kockice i da se naprave veće stvari, ali ovo zasad što se pokazuje je stvarno odlično", kazao je Alen Mešanović za SportSport.ba. 

Mešanović je svjestan da eventualni trijumf u derbiju nikom neće donijeti Evropu, ali bi je poraženom timu mogao uskratiti.

"U ovakvim utakmicama nema puno filozofije, a ni favorita. Tabela govori da je Sarajevo u maloj prednosti, međutim treba uzeti u obzir prepoznatljivi Željin inat i sve ono što krasi najtrofejniji bh. klub u posljednjim godinama. Meni nekako derbi najviše miriše na remi, iako taj rezultat ne bi odgovarao ni jednoj ni drugoj ekipi. Volio bih da Željezničar bude taj koji će slaviti na kraju", priznao je nekadašnji reprezentativac naše zemlje. 

Derbi utakmice Mešanović ne pamti po dobrom i kroz smijeh dodaje da je to razlog zbog kojeg ne bi želio da danas predvodi napad Željezničara.

"Uh, bolje je da ostanem ispred televizora. Kada sam god igrao derbi, gubio sam, iako je po zakonu brojeva vrijeme da i ja jednom slavim. Sa Slobodom sam gubio od Zmaja od Bosne, zatim sam sa Željezničarom gubio od Sarajeva, ali smo tada unatoč tome bili prvaci na kraju sezone. Sada je skroz drugačija situacija i Željezničar jednostavno mora pobijediti ako želi Evropu."

Na pitanje koji bi fudbaler mogao odlučiti derbi, Mešanović je odgovorio:

"Željezničar i Sarajevo imaju sjajne napadače kao što su Lendrić i Benko. Utakmicu će vjerovatno odlučiti neki prekid, ali ja bih volio da gol postigne Bekrić. Dosad je uspio zabijati u derbi utakmicama", prisjeća se Mešanović.

Nakon okončanja karijere Mešanović je uplovio u trenerske vode i posljednji angažman imao je u Podgrmeču iz Sanskog Mosta. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poslije epizode u Podgrmeču kontaktiralo me nekoliko naših klubova, ali nije bilo toliko konkretno i još uvijek čekam. Vidjet ćemo šta će biti, strpljiv sam", riječi su Mešanovića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti