Kako saznaje SportSport.ba

Klubovi rekli svoje: Želimo igrati trokružnim sistemom

Adnan Beganović

U Vogošći je danas održan sastanak između predstavnika Fudbalskog saveza BiH i klubova koji će učestvovati u ligi 12. 

Na sastanku se razgovaralo o modalitetu takmičenja, a kako SportSport.ba neslužbeno saznaje većina klubova je za trokružni sistem.

U opticaju su bili trokružni sistem u kojem bi se igrala 33 kola, te sistem sa Ligom za prvaka i Ligom za ostanak u kojem bi se nakon dvokružnog sistema, odnosno 22 kola igralo još 10 kola, odnosno prvih šest klubova bi igralo Ligu za prvaka, a preostalih šest Ligu za ostanak.

Sistem sa Ligom za prvaka i Ligom za ostanak predložila je i Takmičarska komisija, a iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine željeli su čuti i kakav je stav klubova koji će se takmičiti u Ligi 12.

Tim povodom je danas u Vogošći održan sastanak predstavnika Saveza i klubova, a za trokružni sistem je bilo osam klubova, dok su za sistem sa Ligom za prvaka i Ligom za ostanak bila četiri kluba. Neslužbeno saznajemo da su to Željezničar, Široki Brijeg, Vitez i Krupa.

Konačnu odluku po pitanju sistema takmičenja donijet će Izvršni odbor FSBiH na sjednici koja bi se trebala održati naredne sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.